ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Яневський звернувся до суду через бездіяльність слідчого щодо початку розслідування стосовно Мендель

15.10.2019, 13:55
Фото – фейсбук Sergiy Grishyn
Фото – фейсбук Sergiy Grishyn

Журналіст Данило Яневський 15 жовтня подав скаргу до Солом’янського районного суду Києва на бездіяльність слідчого, який не повідомив йому про початок досудового розслідування щодо прессекретарки Президента України Юлії Мендель.

Про це 15 жовтня повідомив головний редактор проєкту “Ісландія” Сергій Грішин у фейсбуці.

“Станом на 15 жовтня, через вісім діб після подання заяви про вчинення кримінального правопорушення, я не був повідомлений про початок досудового розслідування та не отримав витяг з ЄРДР”, – йдеться у скарзі на бездіяльність слідчого.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня журналіст Данило Яневський звернувся до Солом’янського управління поліції із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Радіо Свобода Сергія Андрушка та Крістофера Міллера з боку речниці Президента України Володимира Зеленського Юлії Мендель.

У вересні в Києві прессекретарка Президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, аби захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. 

Зі свого боку Юлія Мендель зазначила, що не штовхала Сергія Андрушка, і додала, що журналісти не мають порушувати безпеки першої особи.

Радіо Свобода опублікувало повне відео інциденту.

27 вересня журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з подібною поведінкою прессекретарки Президента Юлії Мендель.

30 вересня Медіарух та інші представники медіа закликали Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу Президента.

30 вересня неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” виступила з вимогою звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через “непрофесійну та неетичну” поведінку щодо журналістів.

1 жовтня на брифінгу Президент України Володимир Зеленський пожартував щодо скандалу за участю його прессекретарки Юлії Мендель, запитавши у речниці: “Ви нікого не штовхали, Юль?”

Liked the article?
Help us be even more cool!