ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У парламенті Фінляндії заборонили використовувати TikTok

У Фінляндії 12 лютого заборонили використання китайського застосунку TikTok на парламентських пристроях з міркувань безпеки.

Таке рішення ухвалив відділ фінського парламенту з питань інформаційних технологій, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу парламенту Фінляндії.

У пресслужбі повідомили, що після перегляду оцінювання ризиків було видане розпорядження видалити TikTok із пристроїв фінського парламенту до кінця лютого.

“З березня встановлення TikTok буде технічно заблоковане”, – додали там.

Водночас у парламенті Фінляндії не назвали причин такого кроку, але в січні фінська Поліція безпеки (SUPO) попередила, що дані користувачів TikTok могли потрапити до китайських органів безпеки.

Згідно з даними самого TikTok, у застосунку є 1,5 мільйона активних користувачів у Фінляндії, а модерацією контенту займаються 40 знавців фінської мови.

Хто раніше заборонив китайський застосунок TikTok

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року в місті Нью-Йорку (США) заборонили використовувати китайський застосунок TikTok на державних пристроях через ризики для безпеки.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

У червні 2023 року Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців. Застосунок для обміну відео, який полюбляють підлітки в усьому світі, стикається зі звинуваченнями західних спецслужб у сприянні шпигунству, нездатності захистити персональні дані й навіть у розбещенні молодих людей.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія, Ірландія.

Liked the article?
Help us be even more cool!