ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У місті Нью-Йорк заборонили ТікТок на державних пристроях

Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

У місті Нью-Йорк (США) 16 серпня заборонили використовувати китайський застосунок TikTok на державних пристроях через ризики для безпеки, повідомляє Reuters.

Адміністрація мера Нью-Йорка Еріка Адамса заявила, що TikTok “становив загрозу безпеці для технічних мереж міста”.

Міські установи Нью-Йорка мають видалити застосунок протягом 30 днів, а їхні співробітники більше не зможуть заходити в застосунок і на сайт-відповідник з пристроїв і мереж, які є власністю міста. Раніше в штаті Нью-Йорк заборонили користування TikTok з державних мобільних пристроїв.

Своєю чергою TikTok заявив, що “не передавав і не передаватиме дані користувачів США уряду Китаю і вжив значних заходів для захисту конфіденційності та безпеки користувачів TikTok”.

Високопосадовці служби безпеки США, включно з директором ФБР Крістофером Реєм та директором ЦРУ Вільямом Бернсом, заявили, що TikTok становить загрозу. Рей заявив у березні, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю програмного забезпечення на мільйонах пристроїв і поширювати наративи для розколу американців, додавши, що застосунок “кричить” про проблеми національної безпеки.

Багато штатів і міст США обмежили використання TikTok на державних пристроях. Штат Монтана нещодавно ухвалив законопроєкт про заборону застосунків у всьому штаті. Це правило має набути чинності 1 січня та оскаржується в суді.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

У червні 2023 року Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців. Застосунок для обміну відео, який полюбляють підлітки в усьому світі, стикається зі звинуваченнями західних спецслужб у сприянні шпигунству, нездатності захистити персональні дані й навіть у розбещенні молодих людей.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія, Ірландія.

Liked the article?
Help us be even more cool!