ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві презентували книгу-фотоальбом "Іловайськ" з роботами Макса Левіна

12.01.2023, 10:20
Фото – mkip.gov.ua
Фото – mkip.gov.ua

У Києві 11 січня презентували книгу-фотоальбом "Іловайськ" з роботами Максима Левіна, Олександра Глядєлова, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка, присвячену подіям Іловайської операції 2014 року.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, за підтримки якого був виданий фотоальбом. 

У виданні опубліковано фотографії – свідоцтва подій першого штурму Іловайська 10 серпня, висування батальйону "Донбас" до села Осикове 14 серпня, бойових дій та обставин перебування українських сил в Іловайську 17–29 серпня (зачищення села Грабське, вхід до Іловайська, бої в місті, спроба прориву з оточення).

Присутньою на презентації книги була, зокрема, мама Макса Левіна – Валентина Антонівна.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ця книга є триб'ютом пам'яті Макса Левіна.

 
 

"Сьогодні "Репортери без кордонів" розпочали своє розслідування обставин загибелі Макса Левіна. І я думаю, що це один з тих прикладів, коли ми все ж дізнаємося про те, що насправді відбувалося. Загалом нам уже відомо про понад 40 випадків загибелі на цій війні медійників. Але попри всі намагання Росії нас знищити ми тримаємо інформаційний фронт. "Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – говорив Макс Левін. Роль журналістів, медійників, фотокореспондентів, документалістів у цій війні – неоціненна. І я сподіваюсь, що сьогодні  це розуміють усі", – сказав міністр.

Окрім того, він підкреслив, що сам факт презентації книги про Іловайськ – ще одне нагадування того, що ця війна розпочалася ще у 2014-му і триває вже понад вісім років. 

"Тому ця книга – і пам'ять, і присвята Максу Левіну та його колегам", – наголосив Олександр Ткаченко.

Головним ідейним творцем книги був Макс Левін, роботу над книгою розпочали понад рік тому, утім спочатку повномасштабне вторгнення, а згодом – трагічна загибель Левіна внесли зміни в реалізацію проєкту.

Нагадаємо, фотожурналіст Макс Левін – один з найвідоміших документалістів української війни ще з 2014 року. Він мріяв зняти фотографію, яка зупинить війну. Але не встиг: 13 березня Левін був убитий на Київщині поблизу села Мощун. Йому було 40 років.

Максим Левін зник 13 березня на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й документував воєнні злочини росіян.

1 квітня його знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї.

"Репортери без кордонів" встановили, що російські військові стратили Макса Левіна.

Президент України Володимир Зеленський надав Левіну вже посмертно орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!