ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Disney пояснили, чому до скороченої міжнародної телеверсії "Оскара" не додали "20 днів у Маріуполі"

Представники Disney Entertainment пояснили часовими обмеженнями відсутність у скороченій міжнародній версії “Оскара” нагородження фільму “20 днів у Маріуполі”.

Про це у Disney Entertainment заявили у відповіді на запит Української служби Голосу Америки.

У компанії повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося долучити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників Disney Entertainment, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь – упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

“Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, зокрема “20 днів у Маріуполі”, до скороченої версії долучено”, – заявили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали Суспільному. Disney Entertainment заявила, що звернулася до Суспільного щодо того, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

11 березня Суспільне повідомило, що отримало матеріали від Disney Entertainment для трансляції “Оскара” та виявило, що нагородження українських документалістів відсутнє.

Фільм “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова здобув премію “Оскар” як найкращий повнометражний документальний фільм. Це перший український фільм, який отримав “Оскар”.

Що відомо про стрічку “20 днів у Маріуполі” 

“20 днів у Маріуполі” – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. 

Чернов разом з Малолєткою та Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися. Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську преміюпремію Гільдії режисерів США та премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA. 

Liked the article?
Help us be even more cool!