ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США

Мстислав Чернов з нагородою Гільдії режисерів США. Фото – Directors Guild of America / Facebook
Мстислав Чернов з нагородою Гільдії режисерів США. Фото – Directors Guild of America / Facebook

Режисер Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США за документальний фільм “20 днів у Маріуполі”.

Про це повідомляється на офіційному сайті премії.

Він здобув відзнаку за “видатні режисерські досягнення в документальному кіно”. Це перша номінація Чернова на премію гільдії.

Мстислав Чернов, отримуючи премію Гільдії режисерів США, згадав про обстріл його рідного міста Харкова 9 лютого і загибель сімох людей, серед яких – троє дітей. 

“Сьогодні мій рідний Харків бомбили. Загинуло семеро людей, троє з яких – діти. Це сумний день. Водночас я розумію силу кіно, коли стою і дивлюся на вас. Тому що, коли ці діти та люди біжать від бомб, які падають на них, вони сидять у підвалах, і, щоб упоратися зі страхом, вони дивляться кіно”, – сказав він, пише Суспільне.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Суспільне Новини (@suspilne.news)

Лауреатів премії за видатні режисерські досягнення у 2023 році оголосили в ніч проти 11 лютого в Лос-Анджелесі. 

Що відомо про стрічку “20 днів у Маріуполі” 

Як повідомляв ІМІ, “20 днів у Маріуполі” – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.

22 березня 2022 року вийшов матеріал кореспондента Associated Press Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі: команда яка документувала агонію міста”, в якому він розповів, що разом з Євгеном Малолєткою та Василісою Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися.

Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

У січні 2024 року документальну стрічку “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова номінували на кінопремію “Оскар” у категорії “Найкращий документальний фільм”. Цьогорічна церемонія вручення “Оскара” відбудеться 10 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!