ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Троє українських журналістів стали лауреатами Пулітцерівської премії – 2023

09.05.2023, 10:00

Українські журналісти Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та Василіса Степаненко, які знімали в оточеному Маріуполі, стали лауреатами Пулітцерівської премії – 2023. Переможців було оголошено 8 травня, повідомляє Радіо Свобода.

“Сьогодні Колумбійський університет оголошує лауреатів Пулітцерівських премій 2023 року… Associated Press за роботу Мстислава Чернова, Євгенія Малолєтки, Василіси Степаненко та Лорі Гіннант. Сміливі репортажі з обложеного міста Маріуполя, які засвідчили вбивство мирних жителів під час вторгнення Росії в Україну”, – повідомляється на сайті премії.

Вони перемогли у двох категоріях: Public Service та Breaking News Photography (як частина команди Associated Press).

“Команда AP прибула до Маріуполя наприкінці лютого 2022 року. До того моменту, коли вони виїхали, майже через три тижні, обложене українське портове місто лежало в руїнах. Їхня робота була відзначена Пулітцерівською премією за суспільну службу”, – зауважили в агенції.

Пулітцерівська премія присуджується Колумбійським університетом. Вона вважається однією з найпрестижніших світових нагород у галузі журналістики. Першим лауреатом премії в 1917 році став американський журналіст Герберт Своуп. Престижний приз він отримав за серію публікацій під заголовком “Зсередини Німецької імперії” в газеті The New York World.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2022 року вийшов матеріал кореспондента Associated Press Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі: команда яка документувала агонію міста”, в якому він розповів, що разом з Євгеном Малолєткою та Василісою Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися.

Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!