ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter повернув функцію запобігання самогубству після матеріалу Reuters

26.12.2022, 16:51
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Twitter повернув функцію просування гарячих ліній із запобігання самогубству та інших ресурсів, присвячених безпеці, серед користувачів, які шукають певний контент.

Ця зміна була запроваджена після того, як на компанію почали тиснути деякі користувачі та групи з безпеки споживачів.

У п’ятницю Reuters, цитуючи двох ознайомлених з питанням осіб, повідомило, що функцію прибрали кілька днів тому. За словами джерел, це було зроблене за наказом нового власника соцмережі Ілона Маска.

Після публікації матеріалу голова відділу Twitter з довіри й безпеки Елла Ірвін підтвердила, що функцію було зупинено, і запевнила, що це тимчасово.

Twitter "працював над актуальністю, оптимізував обсяг повідомлень-рекомендацій та виправляв застарілі рекомендації. Ми знаємо, що вони корисні, і не маємо наміру позбуватися їх назавжди", – зазначила Ірвін в електронному листі Reuters.

Десь за 15 годин після публікації новини Маск, який спочатку ігнорував прохання прокоментувати, написав у Twitter: "Неправда, вона на місці". У відповідь на критику з боку користувачів соцмережі він додав: "Twitter не запобігає самогубству".

Функція, відома як #ThereIsHelp, розміщує зверху списку результатів пошуку за певними темами банер, де перелічено контакти організацій з підтримки в багатьох країнах. Ці організації займаються проблемами, пов’язаними з психічним здоров’ям, ВІЛ, вакцинацією, сексуальним насильством над дітьми, ковідом, гендерним насильством, природними катаклізмами та свободою самовираження.

У суботу банер знову з’явився в низці країн серед результатів пошуку за запитами, що стосуються самогубства й домашнього насильства, на кшталт "shtwt" (скорочення від "self-harm Twitter").

Наразі невідомо, чи цю функцію поновлено також для інших категорій запитів. Для деяких запитів, які, за словами Twitter, колись її активували (наприклад, #ВІЛ), банер не з’являється.

Ірвін поки що не відреагувала на прохання прокоментувати, надіслане в суботу.

Twitter забороняє користувачам публікувати заклики до самопошкодження, хоча групи з безпеки споживачів критикували компанію за невидалення дописів які, на їхню думку, порушують це правило.

У суботу серед результатів пошуку за запитами на тему самопошкодження з’являлися зображення людей, які ріжуть свої руки.

Після зникнення функції #ThereIsHelp деякі групи з безпеки споживачів та користувачі Twitter висловлювали занепокоєння щодо добробуту вразливих користувачів соцмережі.

Частково через тиск із боку таких груп інтернет-сервіси на кшталт Twitter, Google і Facebook уже багато років намагаються спрямовувати своїх користувачів до авторитетних ресурсів, що надають допомогу з питань особистої безпеки.

У своєму листі в п’ятницю Ірвін зазначила: "Google дуже успішно використовує цю функцію у своїх результатах пошуку, і ми в наших нововведеннях насправді частково намагаємося повторити їхній підхід".

Вона додала: "Google у відповідь на пошукові запити пропонує дуже актуальні повідомлення-рекомендації, вони інколи не є застарілими й максимально оптимізовані як для мобільного застосунку, так і для веббраузера".

Ейрліяні Абдул Рахман, колишня членкиня вже розпущеної дорадчої групи Twitter з питань контенту, заявила, що зникнення функції #ThereIsHelp є "дуже дивним" і що прибирання функції загалом є незвичним способом її оновити.

Як повідомляв ІМІ, у Twitter заявили, що більше не дозволятимуть користувачам рекламувати інші облікові записи в інших соцмережах на своїй платформі.

Також Twitter заблокував без пояснення причини облікові записи кількох американських журналістів, які відкрито критикували нову політику соцмережі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц думає піти з Twitter.

Британський співак Елтон Джон пішов із Twitter через нещодавні зміни в політиці соцмережі. Він вважає неприйнятним безконтрольне поширення дезінформації.

21 листопада Ілон Маск презентував нову концепцію соцмережі під назвою "Twitter 2.0".

Liked the article?
Help us be even more cool!