ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще низка медіа отримали погрози про замінування (доповнено)

Ще низка українських медіа отримали листи з погрозами про замінування. Зокрема, “Детектор медіа” та “Українська правда”, про що медіа повідомили на своїх сайтах.

У листі, який отримав “Детектор медіа” на корпоративну пошту, йдеться, що зловмисник начебто підклав вибухівку в будівлю редакції і має намір її підірвати. Також у листі відправник пише, що вибухівка начебто закладена в будівлі офісу редакцій РБК-Україна та української служби Радіо Свобода, а також посольства США, Міністерства фінансів та Верховної Ради.

Відповідальною за замінування автор листа, який представився Олександром Ассаулюком, просить вважати “терористичну групу Fire Cells Group”.

У листах згадуються українські журналістки, яких відправник називає винними у ймовірному теракті. Покласти всю відповідальність відправник просить на “терористичну групу Fire Cells Group”.

“Українська правда” повідомила, що теж стала жертвою повідомлень про мінування її офісу.

Доповнено в 13:10Крім того, листа про замінування будівлі редакції 14 жовтня близько 17:00 отримала редакція газети "Полтавська думка". Як розповіла у коментарі представниці ІМІ в Полтавській області Надії Кучер головна редакторка видання Діана Страшко, в листі також йшлося, що заміновано будівлі редакції Радіо Свобода та Міністерства фінансів. За словами Діани Страшко, лист надійшов від Ассаулюка Олександра Віталійовича. Також повідомлення про замінування отримав Олександр Крумін, ведучий каналу PTV.UA.

Також повідомлення про замінування отримала редакція видання "Кременчуцький телеграф" (Полтавська область). У коментарі представниці ІМІ головна редакторка видання Леся Лазаренко повідомила, що редакція отримала два листи про замінування 14 жовтня. "На редакційну пошту отримали листи, але після 18.00, робочий день закінчився. Тому сьогодні о 9 ранку я їх і отримала", – сказала головредка.

Погрози про мінування будівлі також отримала запорізька редакція 061.ua. Лист аналогічний тим, які отримали інші медіа. У листі “представник Fire Cells Group Ассалюк Олександр Віталійович” винними у “підриві” називає трьох журналісток Радіо Свобода.

Хто ще отримав повідомлення про мінування

Як повідомляв ІМІ, 14 жовтня низка медіа отримали ідентичні повідомлення про замінування: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”, журналістка луцького Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць, Суспільне Рівне, журналістка з Хмельницького Альона Береза. Також погрози отримала громадська організація Центр прав людини ZMINA та Музей історії України у Другій світовій війні, журналіст LIGA.net Володимир Фомічов та філії Суспільного.

У листах згадуються українські журналістки, яких відправники називають винними у ймовірному теракті. Покласти всю відповідальність відправники просять на “терористичну групу Fire Cells Group”.

Йдеться про журналісток Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юляю Химерик які є авторками розслідування Радіо Свобода, яке вийшло 8 жовтня, про вербування ФСБ Росії українських дітей для підпалів авто ЗСУ.

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!