ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Погрози про замінування отримала журналістка “Сили правди”

14.10.2024, 17:27
Мая Голуб

Журналістка луцького Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць отримала на електронну пошту лист з погрозою про замінування будівлі. У листі згадуються українські журналістки, яких відправник називає винними у ймовірному теракті.

Про це вона повідомила представниці Інституту масової інформації у Волинській області Маї Голуб.

Журналістка розповіла, що лист отримала сьогодні, 14 жовтня, на особисту пошту, яку використовує для роботи. Прийшло повідомлення із адреси <[email protected]> від адресата Залозецька Явдоха Сарматівна. Відправник листа просить покласти всю відповідальність на "терористичну групу Fire Cells Group".

У листі зазначено про загрозу терористичним актом, що створює небезпеку для життя людей. Мовляв, відправник зробив якісний вибуховий пристрій, який впродовж робочого дня нібито активують. 

У листах відправник називає винними “за підрив” троє журналісток: Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юрію Химерик. Ці журналістки є авторками нового розслідування Радіо Свобода, яке вийшло 8 жовтня, про вербування ФСБ Росії українських дітей для підпалів авто ЗСУ. 

Скриншот надісланого листа з погрозами Валентині Куць. Скриншот Валентини Куць

Як повідомляв ІМІ, сьогодні, 14 жовтня, низка медіа отримали повідомлення про замінування на корпоративну електронну пошту: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”.

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!