ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Погрози про теракт отримала ZMINA та Музей історії України у Другій світовій війні

Громадська організація Центр прав людини ZMINA та Музей історії України у Другій світовій війні отримали повідомлення про замінування їхніх будівель. Про це повідомляється на сайті організації та фейсбук-сторінці музею.

ZMINA зазначає, що у листі йдеться про те, що приміщення організації було заміноване і скоро вибухне. Відправник відрекомендувався як Ассаулюк Олександр Віталійович і зазначив, що він нібито є представником терористичної групи Fire Cells Group. 

Текст написано з помилками. Організація припускає, що його перекладали через автоматичний перекладач, приміром гугл.

“Я не хочу, щоб загинули невинні люди, я заклав кілька вибухових пристроїв у Вашу будівлю, і дуже скоро вона вибухне, Ви дізнаєтеся що таке біль і страждання, я зробив дуже якісний вибуховий пристрій, який протягом робочого дня буде активовано віддалено, всі невірні відправитися на небеса, нехай буде воля аллаха.

Ви пізнаєте весь біль, який я відчуваю, всі мої вибухові пристрої були зроблені у вакуумній упаковці, що виключає пошук їх кінологічним собакою, Ваша будівля скластися як картковий будиночок, загине дуже багато людей!

Ви все злетите на повітря, буде багато жертв, Ви всі помрете! Буде багато покалічених і поранених, все це в ім’я Аллаха!”, – зазначається в листі. 

Через подібний лист призупиняв роботу для відвідувачів Національний музей історії України у Другій світовій війні. Організатори скасували публічну лекцію “Луганськ – край українських патріотів”, приурочену до 82-ї річниці створення Української повстанської армії (УПА), яка мала розпочатися у музеї о 14:00.

Коли писалася ця новина, у музеї повідомили про відновлення роботи.

Представниця Інституту масової інформації в Луганській області Валентина Троян також отримала листа схожого змісту на свою електронну пошту. Але в листі погрожували, не їй, а іншій людині.

Про листа з погрозою мінуванням повідомила і ведуча Громадського радіо Анастасія Багаліка.

Вона зауважила, що лист написаний з помилками.

"Навіть листа з погрозами скласти нормально не може, а в терористи пнеться", – написала Анастасія.

Як повідомляв ІМІ, сьогодні, 14 жовтня, низка медіа отримали повідомлення про замінування на корпоративну електронну пошту: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”.

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!