ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне Рівне теж отримало повідомлення про замінування

14.10.2024, 18:22
Ганна Калаур

Філія Національної суспільної телерадіокомпанії у Рівному “Суспільне Рівне” сьогодні отримала повідомлення про замінування. Працівників евакуювали, а через годину після цього стало відомо, що в будівлі не виявили вибухових пристроїв. 

Про це представниці Інституту масової інформації у Рівненській області Ганні Калаур повідомила менеджерка Суспільне Рівне Людмила Хома.

За словами Хоми, спочатку повідомлення про мінування почали надходити філіям Суспільного в інших регіонах. 

“Я сказала шеф-редактору, щоб уважно стежив за електронною поштою. Мені здається о 15:59, він мені зателефонував, сказав, що отримав повідомлення. Я зателефонувала в поліцію і дала вказівку про евакуацію працівників”, – розповіла Людмила Хома. 

Вона додала, що поліція вже провела всі роботи в приміщенні філії і не виявила вибухових пристроїв. На думку Людмили, такі повідомлення є частиною інформаційно-психологічної війни Росії. 

“Це інформаційно-психологічна війна, це розхитування настрою, це тиск взагалі на всіх. У нашому місті сьогодні було більше 30 таких повідомлень і служби практично не справляються. Люди емоційно виснажуються і дестабілізуються від цього. Це набагато більше, ніж перешкоджання  журналістській діяльності. Це складова гібридної війни. Я впевнена в тому, що це робить наш ворог”, – коментує Людмила Хома. 

Журналістка Суспільного Ганна Калаур, яка також є представницею ІМІ у Рівненській області теж отримала два повідомлення про начебто замінування будівлі. Ганна Калаур працює в офісі Суспільне Рівне. 

Обидва листи мають багато помилок, їхній автор надає перелік начебто замінованих будівель. Свої дії він мотивує тим, що хоче вбити журналістів, які нібито там перебувають. Також відправник називає винними “за підрив” журналісток Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юрію Химерик, які є авторками розслідування Радіо Свобода про те, як ФСБ вербує українських дітей для підпалів авто ЗСУ.

“Доброго дня, хочу повідомити про ймовірну загрозу теракту, яка може вплинути на Вашу особисту безпеку”, – так починається одне з цих повідомлень. 

Загалом, повідомляє Суспільне Рівне, в області сьогодні зафіксували 33 повідомлення про мінування установ. Серед них державні, навчальні та медичні заклади. За інформацією речниці поліції в області Марії Юстицької, перші такі повідомлення почали надходити орієнтовно о 13:00.

Хвиля таких повідомлень триває по всій Україні. Як повідомляв ІМІ, повідомлення про замінування також отримали журналісти в Хмельницькому, Луцьку, Кривому Розі і інших регіонів. 

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України, повідомляється на сайті Нацполіції.

Liked the article?
Help us be even more cool!