ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондент LIGA.net та філії Суспільного теж отримали погрози мінування

Низка філій Суспільного отримали сьогодні на електронні пошти листи з погрозами про нібито замінування приміщень, повідомляє Суспільне.

Такого ж листа на корпоративну пошту LIGA.net отримав автор медіа Володимир Фомічов,  про що повідомив на Facebook-сторінці.

“Увага! Ваше приміщення заміноване і вибухне сьогодні, 14 жовтня 2024 року. Евакуйовуйте людей задля їхньої безпеки. Я не хочу, щоб загинули невинні люди, я заклав кілька вибухових пристроїв у вашу будівлю, і дуже скоро вона вибухне, а Ви дізнаєтеся, що таке біль і страждання. Я зробив дуже якісний вибуховий пристрій, який протягом робочого дня буде активовано віддалено”, – йдеться у листі, яке отримало Суспільне, а також низка інших українських організацій. 

Відправник листа просить покласти вся відповідальність на “терористичну групу Fire Cells Group” та звинувачує у можливих “підривах” журналісток української служби Радіо Свобода Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юлію Хімерік.

Кореспондент LIGA.net Володимир Фомічов також повідомив про надходження аналогічного листа на його корпоративну електронну адресу.

“Винними за це так звані терористи назвали наших колежанок з Радіо Свобода – Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юлію Хімерік. І цьому насправді, як я думаю є причина. Валерія, Іра та Юлія недавно випустили великий матеріал про те, як росіяни з ГРУ вербують наших громадян та за невелику плату просять їх підривати військові машини”, – зазначив Фомічов.

Він припустив, що таким чином автори листа хочуть залякати активну частину суспільства.

“Щоб не заважали росіянам псувати машини наших військових, щоб ми не акцентували на цьому увагу наших співвітчизників та ті продовжили їх спокійно вербувати. Це лише моє припущення, але може це і правда”, – додав Фомічов.

Як повідомляв ІМІ, названі відправником журналістки Ірина Сисак, Валерія Єгошина та Юрія Химерик є авторками розслідування Радіо Свобода, яке вийшло 8 жовтня, про вербування ФСБ Росії українських дітей для підпалів авто ЗСУ.

14 жовтня низка медіа отримали ідентичні повідомлення про замінування: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”, журналістка луцького Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць, Суспільне Рівне,  журналістка з Хмельницького Альона Береза. Також погрози отримала громадська організація Центр прав людини ZMINA та Музей історії України у Другій світовій війні. 

У листах згадуються українські журналістки, яких відправник називає винними у ймовірному теракті. Покласти всю відповідальність відправник просить на “терористичну групу Fire Cells Group”.

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!