ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція “Першого Криворізького” теж отримала повідомлення про замінування (оновлено)

Онлайн-медіа “Перший Криворізький” отримало на редакційну пошту повідомлення про замінування. 

Про це представниці Інституту масової інформації у Дніпрі та області Ользі Василець повідомила виконавча директорка Першого Криворізького Софія Скиба.

За її словами, лист надійшов о 12:42. Нині редакція працює в гібридному форматі, тому на роботу колективу це не вплинуло. 

Через лист про ймовірне мінування з редакцією одразу зв’язалися поліція та рятувальна служба. 

“Зі слів поліції та рятувальників ми зрозуміли, що виклик такий не один. Я не експертка із безпекових питань, але ми бачили протягом останніх п’яти років такі повідомлення – вони йшли хвилями. То “мінували” ТРЦ, то школи, то ще щось. Я думаю, що це цілком можуть бути росіяни, але може бути і щось побутове. Оскільки в листі згадана не наша редакція. Звісно, хоч і розуміємо, що, швидше за все, це кампанія, спрямована на залякування людей по всій країні, але тривожно отримувати такі повідомлення”, – розповіла Софія Скиба. 

У листі містяться згадки про українських журналістів, які не є співробітниками видання. Покласти всю відповідальність відпавник просить на "терористичну групу Fire Cells Group".

Лист, який "Перший Криворізький" отримав на пошту, скрин надала ІМІ редакція видання

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук відреагував на розсилку листів про нібито замінування. У своєму телеграм-каналі він написав, що обласна рада отримала дзвінок про замінування, проте загроза не підтвердилась. 

“Сьогодні всією країною ми стали свідками спроб дестабілізації через фейкові повідомлення про замінування державних установ та органів місцевого самоврядування. Це спрямовано на зрив роботи важливих для країни структур і сіяння паніки серед населення”, – написав Микола Лукашук.

ОНОВЛЕННЯ в 16:54. Близько 15:30 та потім о 16:00 редакція Першого Криворізького отримала ще два листи про замінування, повідомила Софія Скиба. Інформацію про це редакція передала поліції та рятувальникам. Листи за змістом схожі до того, що був зранку. 

 
 

Скрини надані ІМІ Софією Скибою

Як повідомляв ІМІ, сьогодні, 14 жовтня, Суспільне Черкаси отримало на корпоративну електронну пошту повідомлення про замінування. 

Liked the article?
Help us be even more cool!