ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Хмельницького Альона Береза отримала погрози про замінування

14.10.2024, 17:50
Альона Береза

Журналістка хмельницького медіа Жар.Інфо та представниця Інституту масової інформації у Хмельницькій області Альона Береза отримала на свою електронну пошту повідомлення з погрозами мінування.

За її словами, вона отримали двічі такі листи – близько 13:00 та 16:00. Обидва листи мають сумнівні електронні пошти відправки, а сам текст листів з  помилками і схожий на ті, які перекладали через автоматичний переклад. Також відправник листа просить покласти всю відповідальність на "терористичну групу Fire Cells Group".

Загалом сьогодні до поліції Хмельницької області надійшли повідомлення про замінування майже 50 об’єктів. Серед них: державні установи, навчальні заклади, комунальні та приватні підприємства, повідомила Суспільне Хмельницький начальниця сектору комунікації головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Інна Глега. 

За  її  словами, листи почали надходити в обідню пору на електронну пошту установ.

Як повідомляв ІМІ, сьогодні, 14 жовтня, низка медіа отримали повідомлення про замінування на корпоративну електронну пошту: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”, а також журналістка луцького Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць. У листах згадуються українські журналістки, яких відправник називає винними у ймовірному теракті. Покласти всю відповідальність відпавник просить на "терористичну групу Fire Cells Group".

Національна поліція не виключає, що до повідомлень про замінування причетна Росія з метою дестабілізувати ситуацію у регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!