ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура проведе завтра слідчі дії в Укрексімбанку

07.10.2021, 16:01
Фото - fakty.com.ua
Фото - fakty.com.ua

У четвер, 8 жовтня, у приміщенні Укрексімбанку органи прокуратури проведуть відповідні процесуальні дії, які допоможуть з'ясувати обставини та деталі нападу на журналістів програми “Схеми” під час інтерв'ю з головою банку.

Про це 7 жовтня повідомила голова наглядової ради АТ “Укрексімбанк” Оляна Гордієнко на пресконференції Ситуація, що склалася у зв’язку з інтерв’ю Радіо Свобода, та її наслідки”, повідомляє Укрінформ.

“Банк в особі правління та наглядової ради співпрацює з правоохоронними органами, і ми надаємо всю необхідну інформацію для якомога швидшої правової оцінки ситуації. Зокрема, завтра у приміщенні банку органами прокуратури будуть проведені відповідні процесуальні дії, які допоможуть слідству всебічно з'ясувати обставини та деталі цього прикрого інциденту”, - сказала Гордієнко.

Вона нагадала, що голову правління банку Євгена Мецгера відсторонено від виконання посадових обов'язків без збереження заробітної плати та права знаходитися в офісі.

“Також були відсторонені без збереження заробітної плати двоє інших працівників банку, які були учасниками прикрого інциденту. Це директор департаменту банківської безпеки Ігор Тельбізов та директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов”, - розповіла Гордієнко.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня Голосіївське управління поліції вручило повідомлення про підозру одному зі службовців банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів  – ч. 1, 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу. Також підозру вручили голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру.

6 жовтня прессекретарка Київської міської прокуратури Надія Максимець повідомила, що посадовці Укрексімбанку, які є фігурантами справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми”, уникають отримання повідомлень про підозру від правоохоронців.

4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

Журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

Редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки щодо конфлікту з журналістами “Схем”.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора не покриватиме дій співробітників державного Укрексімбанку, які напали на знімальну групу програми “Схеми”. Відповідальним буде повідомлено про підозру.

Наглядова рада Укрексімбанку ухвалила рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Працівники поліції перекваліфікували справу щодо нападу на журналістів програми “Схеми” за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). Первинна реєстрація за заявою журналістів була за ч. 1 ст. 171 ККУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!