ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів "Схем" запросили як потерпілих на допит

05.10.2021, 15:03
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 4 жовтня журналісти програми “Схеми” здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного з банків у приміщенні банківської установи.

Під час запису, за словами представників ЗМІ, керівництво банку дало вказівку відібрати в них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальше знімання.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва розпочато розслідування в кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 КК України).

Досудове розслідування здійснюють співробітники Голосіївського УП Нацполіції в м. Києві. Київська міська прокуратура взяла перебіг розслідування під контроль.

Як повідомляв ІМІ,  4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!