ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Попри застереження щодо безпеки МОЗ Німеччини не хоче відмовлятися від TikTok

02.03.2023, 15:31
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Міністерство охорони здоров'я Німеччини не планує відмовлятися від свого акаунту в TikTok зі 144 800 підписників попри застереження співробітникам міністерств уникати китайського застосунку на робочих пристроях.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"TikTok не встановлюється і не використовується в офіційних цілях", – заявили в міністерстві.

Втім, як зазначає видання, акаунт міністерства верифікований і регулярно оновлюється контентом за участю міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха, як, наприклад, нещодавнє відео від 20 січня під назвою "Поставте своє запитання Карлу Лаутербаху прямо тут, у коментарях".

Міністерство додало, що "використання не заборонене" і що воно веде акаунт TikTok з кількох телефонів, які не під'єднані до серверів міністерства.

TikTok не можна встановити на телефони міністерства, заявив його речник Себастьян Гюльде під час пресконференції цього тижня. Він не зміг пояснити, як міністерство керує акаунтом. Навіть після неодноразових запитів міністерство не змогло пояснити, як саме воно працює.

Міністерство охорони здоров'я розпочало свою кампанію в TikTok у березні 2020 року для боротьби з дезінформацією про COVID-19. На той час інші німецькі міністерства вже почали обмежувати використання популярної соціальної мережі.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня 2023 року Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok, про це також заявила Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення китайського застосунку TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки. Парламент Данії 28 лютого закликав законодавців і співробітників не використовувати TikTok на робочих телефонах як захід кібербезпеки, заявивши про існування ризику шпигунства.

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних. Водночас у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми.

Liked the article?
Help us be even more cool!