ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламент Данії закликав співробітників видалити TikTok через кібербезпеку

28.02.2023, 14:42
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Парламент Данії 28 лютого закликав законодавців і співробітників не використовувати TikTok на робочих телефонах як захід кібербезпеки, заявивши про існування ризику шпигунства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Associated Press.

За словами спікера парламенту Данії Сьорена Гаде, у вівторок законодавцям і співробітникам був розісланий електронний лист із “наполегливою рекомендацією видалити програму TikTok, якщо ви її встановили раніше”.

Асамблея діяла після оцінювання Центру кібербезпеки Данії, який заявив про існування ризику шпигунства. Агентство є частиною служби зовнішньої розвідки Данії.

Зазначається, що популярний китайський застосунок для обміну відео стикається з посиленим контролем із боку Європи та США щодо безпеки та конфіденційності даних на тлі побоювань, що TikTok може використовуватися для просування пропекінських поглядів або збирання інформації користувачів.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok. 

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки.

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних. Водночас у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми.

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення китайського застосунку TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Liked the article?
Help us be even more cool!