ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok планує відкрити ще два датацентри у Європі на фоні занепокоєнь щодо захисту даних

17.02.2023, 11:53
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Китайська соцмережа TikTok планує створити ще два датацентри в Європі на тлі тривог щодо безпеки даних користувачів та пом’якшення тиску на компанію з боку регуляторів, заявив високопосадовець TikTok, пише Reuters.

Останнім часом TikTok намагається переконати уряди й регуляторні органи, що Комуністична партія Китаю (чи будь-хто, хто діє в інтересах Пекіна) не має доступу до особистих даних користувачів соцмережі та не може маніпулювати ними.

Застосунок зі створення коротких відео, власником якого є китайська компанія ByteDance, прагне розширити свою європейську мережу зберігання даних, зазначив у своєму блозі гендиректор TikTok з операцій у Європі­­ Річ Вотерворт.

"Ми вже далеко просунулися в розробленні остаточного плану для створення другого датацентру в Ірландії із залученням незалежного сервіс-провайдера – на додачу до об’єкта, анонсованого торік", – сказав він.

"Ми також ведемо перемовини щодо відкриття третього датацентру в Європі для додаткової підтримки операцій, які ми плануємо в Ірландії. "Міграція" даних європейських користувачів TikTok розпочнеться цього року й триватиме до 2024 включно", – зазначив Вотерворт.

17 лютого компанія також заявила, що в період із серпня 2022 до січня 2023 року середня місячна кількість активних користувачів у ЄС сягала 125 мільйонів, що зобов’язує TikTok діяти згідно із суворішими правилами ЄС щодо поширення контенту, відомими як Акт про цифрові послуги (АЦП).

За АЦП, компанії, що мають понад 45 мільйонів користувачів, отримають позначку "велика онлайн-платформа" та мусять займатися врегулюванням ризиків, проходити зовнішні й незалежні аудити, надавати дані урядовим органам та дослідникам, а також дотримуватися відповідного кодексу поведінки.

Європейська комісія надала онлайн-платформам та інтернет-пошуковикам час до 17 лютого, щоб оприлюднити свою статистику щодо місячної кількості активних користувачів. Великі онлайн-платформи мають чотири місяці, щоб пристосуватися до оновлених правил, або їм загрожуватиме штраф.

Як повідомляв ІМІ, у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми. 

Liked the article?
Help us be even more cool!