ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція: Погрози про мінування виявилися неправдивими, та надійшли з російських IP-адрес

Поліція перевірила всі будівлі, щодо замінування яких 14 жовтня масово надходили повідомлення. Переважна їх більшість надійшла з російських IP-адрес, повідомив департамент комунікації Національної поліції.

Поліцейські опрацювали понад 2000 викликів. В основному це інформація про мінування адмінбудівель. За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Хто отримав повідомлення про мінування

Як повідомляв ІМІ, 14 жовтня низка медіа отримали ідентичні повідомлення про замінування: Суспільне Черкаси, онлайн-медіа “Перший Криворізький”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”, журналістка луцького Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць, Суспільне Рівне, журналістка з Хмельницького Альона Береза. Також погрози отримала громадська організація Центр прав людини ZMINA та Музей історії України у Другій світовій війні, журналіст LIGA.net Володимир Фомічов та філії Суспільного, “Детектор медіа”, “Українська правда”.

У листах згадуються українські журналістки, яких відправники називають винними у ймовірному теракті. Покласти всю відповідальність відправники просять на “терористичну групу Fire Cells Group”.

Йдеться про журналісток Ірину Сисак, Валерію Єгошину та Юляю Химерик які є авторками розслідування Радіо Свобода, яке вийшло 8 жовтня, про вербування ФСБ Росії українських дітей для підпалів авто ЗСУ.

Журналісти проєкту Радіо Свобода “Схеми” з’ясували, що людина з установчими даними, як у відправника листа з погрозами громадським організаціям та медійникам, проживає в окупованому Росією Криму та має паспорт РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!