ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія заборонить посадовцям використовувати TikTok на службових телефонах

29.03.2023, 12:21
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Естонія заборонить встановлювати та використовувати застосунок TikTok на мобільних телефонах, які держава надала посадовцям.

Про це 29 березня заявив міністр інформаційних технологій і зовнішньої торгівлі Крістіан Ярван, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на газету Eesti Paevaleht.

“Був наказ від Державного центру інформаційно-комунікаційних технологій. [...] Поки що йдеться лише про TikTok. Із централізовано керованих телефонів його буде знято, а встановлення буде заборонено”, – сказав Ярван.

Він додав, що “на всіх централізовано керованих пристроях TikTok буде відімкнено цього місяця. Якщо посадовець працює з приватним телефоном, ми всередину не зазираємо”.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія.

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Британська телерадіомовна корпорація BBC також закликала своїх працівників видалити китайську соцмережу TikTok зі службових телефонів.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Швеція заборонила збройним силам використовувати TikTok на своїх робочих телефонах.

Liked the article?
Help us be even more cool!