ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Швеція заборонила збройним силам користуватися TikTok

28.03.2023, 11:21
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Співробітникам шведських Сил оборони заборонили використовувати соціальну мережу TikTok на своїх робочих телефонах.

Про це Шведському радіо повідомила речниця Збройних сил Швеції Гуна Грауфельд, пише “Європейська правда”.

За її словами, рішення заборонити TikTok було ухвалене у зв'язку з погіршенням зовнішньої ситуації та розвідувальною загрозою для Сил оборони.

Застосунок, який належить китайській компанії, збирає дані користувачів. Це викликало занепокоєння, що китайський уряд може отримати доступ до цієї інформації. “Існують різні ризики, пов'язані зі встановленням цього застосунку”, – зазначила Грауфельд.

У зв’язку з рішенням військовослужбовці Швеції більше не можуть завантажувати TikTok, а ті, хто вже має застосунок на своїх телефонах, повинні видалити його.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія.

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Британська телерадіомовна корпорація BBC також закликала своїх працівників видалити китайську соцмережу TikTok зі службових телефонів.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!