ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До нас стали дослухатися щодо потреб в інформаційній тиші – керівниця пресцентру ОК "Південь"

27.09.2022, 10:53
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Суспільство та медіа стали дослухатися до звернень військових про потребу в інформаційній тиші.

Про це в інтерв'ю "Детектору медіа" розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Водночас, за її словами, бувають випадки, коли журналісти подають неперевірену інформацію.

"На жаль. Залишається гонитва за сенсацією, прагнення бути першим. Попри загрози, які може нести розголос у деяких ситуаціях. Важливо усвідомлювати, що в умовах воєнного стану передчасне, більше за дозволене розголошення інформації може коштувати комусь життя. А ще в деяких журналістів є побоювання, що військові зацензурять шедевральний матеріал", – зазначила Гуменюк.

Вона додала: вважає одним з досягнень пресцентру Сил оборони півдня України те, що йому вдалося винайти особливий стиль – як розповісти, не розкривши зайвого.

"Хоча задля справедливої й об’єктивної оцінки скажу, що до нас стали дослухатися й поважати звернення, приміром про потребу в інформаційній тиші", – резюмувала пані Наталя.

На питання, як убезпечитися від неправдивої інформації, пов’язаної з подіями на фронті, Гуменюк пояснила: саме для  цього і був створений центр.

"Це офіційне вповноважене джерело інформації, яке повідомляє рівно стільки й тоді, коли потрібно. Якщо простими словами, це виглядає так: "Люди, ворог атакував (чим, звідки – всім же цікаво), пошкоджено чи зруйновано (називаємо що, але не розкриваючи зайвих деталей), постраждалі (називаємо як треба)". І обов’язково зосереджуємо увагу на тих загрозах, які можливі або як наслідок, або в перспективі через зміну тактики ворога. Тобто вже формується культура подачі матеріалів в умовах війни", – говорить Гуменюк.

Як повідомляв ІМІ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр, заявила, що люди, які завчасно повідомляють про звільнення територій, "відтягують нашу перемогу". Також у Міноборони закликають українців не називати видів зброї, з якої Збройні сили України влучають у ворожі цілі, доки про це не повідомив Генштаб.

Liked the article?
Help us be even more cool!