ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий дім вживатиме нових заходів для вивчення ризиків штучного інтелекту

24.05.2023, 11:20
Фото – Unsplash
Фото – Unsplash

Білий дім повідомив, що опитуватиме працівників щодо того, як їхні роботодавці використовують штучний інтелект для нагляду за ними, адже федеральний уряд інвестує бюджетні кошти в цю технологію, яка може змінити саму природу роботи, пише Reuters.

Білий дім проведе зустріч, на якій вислухає працівників, щоб зрозуміти їхній досвід з роботодавцями, які використовують автоматизовані технології для спостереження, нагляду й оцінювання. На зустрічі будуть присутні експерти з фрилансу, дослідники й законотворці.

Мільйони користувачів уже отримали досвід роботи із застосунками, що працюють на ШІ, який, за словами прихильників, може робити медичні діагнози, писати сценарії, юридичні документи й усувати баги з програм; це призвело до зростання занепокоєнь щодо потенційних порушень приватності, впливу нової технології на рішення роботодавців, а також шахрайства та дезінформації.

Адміністрація президента анонсує нові заходи в межах оцінювання ШІ, зокрема оновлений план федерального фінансування для досліджень у цій галузі, запит на громадську думку щодо ризиків ШІ та новий звіт від Департаменту освіти про вплив ШІ на педагогічну діяльність, навчання й дослідження.

Незадовго до оголошення зустрічі й решти заходів президент Джо Байден прийняв у Білому домі генеральних директорів провідних компаній-розробників ШІ, зокрема Microsoft і Google.

На цьому заході обговорювався обов’язок компаній бути прозорими щодо своїх систем ШІ та важливість оцінювання безпечності таких продуктів.

У Білому домі повідомляють, що президент Байден також спробував використовувати цю технологію й експериментувати з нею.

Незадовго до оголошення Байдена про перевибори Республіканський національний комітет випустив відео, де показано антиутопічне майбутнє, яке нібито чекає на США, якщо Байдена оберуть на другий термін. Відео складалося лише з візуального матеріалу, створеного ШІ.

Очікується, що така політична реклама ставатиме дедалі поширенішою зі зростанням популярності ШІ.

Як повідомляв ІМІ, депутати Європарламенту проголосували 11 травня за широкий набір правил, які стануть частиною європейського закону про штучний інтелект, включно з повною забороною майже всіх технологій розпізнавання облич для стеження за громадянами.

У березні 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк і група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Google планує додати дві нові функції у свій пошуковик зображень, щоб запобігти поширенню дезінформації, зокрема з огляду на те, що штучний інтелект зробив створення фотореалістичних фейків простим завданням.

16 травня 2023 року в OpenAI (компанія-розробник ChatGPT) запропонували уряду США надавати компаніям повноваження для розроблення потужних систем штучного інтелекту на кшталт тієї, на якій працює сам ChatGPT.

Нині компанія OpenAI (розробник ChatGPT) тестує можливості ширшого залучення людей до рішень стосовно їхнього штучного інтелекту.

Liked the article?
Help us be even more cool!