ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google позначатиме зображення, які згенеровані штучним інтелектом

15.05.2023, 13:15
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Google планує додати дві нові функції у свій пошуковик зображень, щоб запобігти поширенню дезінформації, зокрема з огляду на те, що штучний інтелект зробив створення фотореалістичних фейків простим завданням, повідомляє Bloomberg.

Перша функція, запроваджена корпорацією Alphabet, називається "Про це зображення" й пропонує додатковий контекст: коли цій чи схожим картинкам уперше було приписано індекс Google, коли вони вперше з’явилися й де ще були використані. Ця функція має допомогти з’ясувати первинне джерело зображення та додати до нього будь-які докази спростування з новинних ЗМІ, якщо такі докази є. 

Google позначатиме всі зображення, згенеровані за допомогою їхніх ШІ-програм, та співпрацює з іншими платформами й сервісами, щоб ті також додавали певні позначки до створених файлів. У цих обговореннях беруть участь, зокрема, Midjourney та Shutterstock; компанії прагнуть домогтися того, щоб увесь ШІ-контент, який з’являється в результатах пошуку, був відповідно маркований. 

Походження зображень в інтернеті стає дедалі більшою проблемою в епоху штучного інтелекту, й уже існує низка стартапів, які розробляють програми для верифікації та підтвердження автентичності. Так, компанія Truepic за підтримки Microsoft пропонує системи, які дають користувачеві змогу переконатися, що між першою публікацією картинки і її появою на певному сайті над нею не було здійснено жодних маніпуляцій. Нові функції Google, які мають бути запущені протягом цього року, послуговуються менш розвинутими технологіями, але за достатньої підтримки з боку індустрії можуть принести більшу користь.

Як повідомляв ІМІ, депутати Європарламенту проголосували 11 травня за широкий набір правил, які стануть частиною європейського закону про штучний інтелект, включно з повною забороною майже всіх технологій розпізнавання облич для стеження за громадянами.

У березні 2023 року бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк та група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Liked the article?
Help us be even more cool!