ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Байден проводитиме виборчу кампанію в TikTok попри застереження щодо нацбезпеки

13.02.2024, 11:00

Передвиборна кампанія Джо Байдена просуватиме його кандидатуру і в TikTok попри те, що сам президент застерігав про можливі ризики для нацбезпеки, пов’язані з цією соцмережею, і заборонив її використання на федеральних пристроях, повідомляє AP.

Помічники президента стверджують, що ані сам Байден, ані члени його адміністрації не планують створювати акаунтів на цій платформі. Сторінку BidenHQ вестиме виключно команда кампанії, чиєю метою буде, зокрема, залучення молодих виборців, які поступово відходять від використання традиційних платформ. 

Перший допис на сторінці кампанії містив відео, де президент проходить вікторину про Супербоул, і натяк на нещодавню теорію змови стосовно співачки Тейлор Свіфт.

Акаунт Джо Байдена в TikTok. Фото – @tify330

ФБР і Федеральна комісія з комунікацій застерігали, що компанія-власник застосунку, ByteDance, може обмінюватись інформацією щодо історії пошуку, геолокації й біометричних даних користувачів з авторитарним урядом Китаю. 

У 2022 році Джо Байден заборонив майже 4 мільйонам співробітників федерального уряду використовувати TikTok на службових пристроях (із частковими винятками для правоохоронців, органів нацбезпеки й безпекових досліджень). Застосунок перебуває під наглядом Комітету США з питань іноземних інвестицій уже не один рік.

Члени агітаційної команди зазначають, що вживають сучасних заходів безпеки й застосовують відповідні протоколи, щоб захистити сторінку, але не розкривають подробиць і не уточнюють, чи ці заходи спрямовані на убезпечення даних кампанії чи виборців. 

Кампанія Байдена заявляє, що сторінка BidenHQ публікуватиме контент регулярно.

Команда президента веде сторінки в Threads, Instagram, Facebook, X (раніше Twitter), а також у соцмережі експрезидента США Дональда Трампа Truth Social.

Передвиборна кампанія Байдена приділяє багато уваги охопленню в соцмережах, а також невеликим заходам за участю президента для залучення виборців, які, на їхню думку, не користуються традиційними платформами. Кампанія й Білий дім також активізували зв’язок з інфлюенсерами, які можуть поширити меседжі президента.

Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Хто раніше заборонив китайський застосунок TikTok

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року в місті Нью-Йорку (США) заборонили використовувати китайський застосунок TikTok на державних пристроях через ризики для безпеки.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

У червні 2023 року Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців. Застосунок для обміну відео, який полюбляють підлітки в усьому світі, стикається зі звинуваченнями західних спецслужб у сприянні шпигунству, нездатності захистити персональні дані й навіть у розбещенні молодих людей.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія, Ірландія.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!