ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія запровадить закон, що змусить IT-гігантів розкривати дані інтернет-тролів – Reuters

29.11.2021, 14:00
Фото – look.com.ua
Фото – look.com.ua

Платформи соціальних мереж повинні будуть розкривати особи анонімних онлайн-тролів або осіб, які здійснюють виплати за наклеп, відповідно до нового законодавства, запропонованого прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Як заявив Скотт Моррісон, австралійці, які зіткнулися з поширенням у соцмережах відомостей, що ганьблять їхню честь, зможуть звернутися по допомогу до суду.

Якщо факт моральної шкоди підтвердиться, технологічні корпорації, такі як Twitter та Meta (раніше називалася Facebook), мають за рішенням суду розкривати особу автора посту та інших користувачів, відповідальних за публікацію, або самостійно виплачувати потерпілим компенсації.

“Інтернет-світ надає безліч чудових можливостей, але він пов'язаний з деякими реальними ризиками, і ми повинні їх усунути”, – сказав прем'єр-міністр Австралії. 

Він додав, що уряд “стежить за тим, щоб люди відповідали за те, що вони кажуть”, і гарантує, що ІТ-гіганти “перебувають на гачку” за заподіяння шкоди матеріалами, які розміщено на їхніх платформах.

Згідно з чинним законом, компанії, що працюють у соцмережах, не вважаються видавцями матеріалів, які розміщуються на їхніх платформах. Наприклад, якщо користувач робить наклепницькі коментарі на сторінці Facebook, юридична відповідальність лягає на власника сторінки.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня 2021 року Вищий суд Австралії ухвалив, що ЗМІ є відповідальними за зміст коментарів користувачів на своїх сторінках у соцмережах. Медіа можуть бути притягнені до відповідальності за наклепницькі коментарі, розміщені читачами під їхніми матеріалами в соцмережах.

Американська телекомпанія CNN обмежила доступ до своїх фейсбук-сторінок в Австралії після рішення Вищого суду цієї країни, що ЗМІ є відповідальними за зміст коментарів користувачів на своїх сторінках у соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!