ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CNN обмежив доступ до своїх фейсбук-сторінок в Австралії

29.09.2021, 13:19
Фото – AP/Ric Feld
Фото – AP/Ric Feld

Американська телекомпанія CNN обмежила доступ до своїх фейсбук-сторінок в Австралії після рішення Вищого суду цієї країни, що ЗМІ є відповідальними за зміст коментарів користувачів на своїх сторінках у соцмережах.

Про це повідомила речниця телеканалу, повідомляє The Wall Street Journal.

Компанія заявила, що хоче уникнути відповідальності за коментарі користувачів після рішення австралійського суду.

За словами речниці, австралійські користувачі Facebook більше не матимуть доступу до основних сторінок CNN, сторінки CNN International та сторінок, присвячених шоу CNN.

CNN став першою американською медіаорганізацією, яка публічно обмежила доступ Австралії до своїх сторінок у Facebook після рішення суду.

Як повідомляє видання з посиланням на джерела, близькі до CNN, після рішення австралійського суду медіакомпанія звернулася до Facebook з проханням відімкнути коментарі на всіх своїх сторінках в Австралії, щоб уникнути потенційних юридичних ризиків. Але Facebook відмовився.

Урешті-решт, CNN дійшов висновку, що керування коментарями до публікацій з кожного зі своїх облікових записів займає занадто багато часу, і натомість вирішив обмежити доступ до своїх сторінок у країні. 

Керівництво CNN вважає, що Facebook має відповідати за допомогу видавцям у дотриманні законів, які застосовуються до контенту на його платформі, зазначило джерело видання.

“Ми розчаровані тим, що Facebook знову не зміг забезпечити свою платформу місцем для надійної журналістики та продуктивного діалогу щодо поточних подій серед своїх користувачів”, – заявила речниця CNN.

У заяві Facebook зазначив, що підтримує реформу австралійського законодавства про наклеп і надає CNN функції для управління коментарями.

За даними аналітичної компанії Comscore, у серпні австралійська аудиторія CNN становила менш ніж 2 мільйони зі 166 мільйонів унікальних відвідувачів медіакомпанії у всьому світі.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня Вищий суд Австралії ухвалив, що ЗМІ є відповідальними за зміст коментарів користувачів на своїх сторінках у соцмережах. Медіа можуть бути притягнені до відповідальності за наклепницькі коментарі, розміщені читачами під їхніми матеріалами в соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!