ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту 1+1 досі не повернули вилученого під час обшуку СБУ майна – адвокат

06.03.2020, 16:20
Фото – ТСН
Фото – ТСН

Журналістові програми "Секретні матеріали" каналу "1+1" Денису Даньку досі не повернули вилученого під час обшуку Службою безпеки України майна. Захист подав скаргу на бездіяльність слідчих.

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на адвоката Сергія Запорожця, який представляє інтереси 1+1 та Данька.

"Даньку не повернули майно. Зараз є рішення, яке не виконується. Я 4 березня подав скаргу (вже нову) на бездіяльність слідчих, мотивуючи тим, що є рішення, яке вони не виконують. Наразі, на жаль, не виконується рішення, яке набрало законної сили", – розповів він.

Крім того, Запорожець сказав, що вже є рішення в цій справі й щодо каналу "1+1". Деталей він не уточнив.

Нагадаємо, 27 лютого Шевченківський районний суд Києва постановив повернути журналістові програми "Секретні матеріали" каналу "1+1" Денису Даньку майно, яке вилучили під час обшуку.

15 січня ютуб-канал "Як обманути Президента" опублікував аудіозаписи, на яких нібито Прем'єр-міністр Олексій Гончарук каже, що у Володимира Зеленського "примітивне розуміння економічних процесів" і йому треба пояснювати їх. Повний запис розмови було оприлюднено в телеграм-каналі "Соросята", а зранку 16 січня аудіозапис виклав у своєму телеграм-каналі Dubinsky.pro народний депутат Олександр Дубінський.

27 лютого сайт групи "1+1 медіа" повідомив, що Шевченківський районний суд м. Києва визнав незаконним проведення обшуку в будинку та вилучення майна в журналіста телеканалу "1+1" Дениса Данька.

5 лютого співробітники СБУ провели обшук в офісі проєкту "Секретні матеріали" за адресою Куренівська, 18, у Києві.

Також 5 лютого правоохоронці провели обшуки у квартирах журналістів програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1". 

Група "1+1 медіа" повідомила, що СБУ проводить обшук у приміщенні редакції програми "Гроші", та заявила, що це "є повним порушенням журналістської недоторканності та тиском на незалежні ЗМІ".

5 лютого Голова СБУ Іван Баканов повідомив, що обшуки в одному з приміщень телеканалу "1+1" пов’язані з розслідуванням справи щодо незаконного прослуховування Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Він додав, що про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні в цій ситуації йдеться.

6 лютого група "1+1 медіа" звернулася до керівництва країни та правоохоронних органів з проханням звернути увагу "на надзвичайні й безпрецедентні дії" Служби безпеки України під час досудового розслідування.

6 лютого Комітет Верховної Ради з питань свободи слова визнав обшуки в офісі та домівках журналістів 1+1 перешкоджанням професійній діяльності і звернувся з цього приводу до Голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Liked the article?
Help us be even more cool!