ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводить обшук в офісі проєкту "Секретні матеріали"

05.02.2020, 18:43
Фото – скриншот з відео Володимира Тимофійчука
Фото – скриншот з відео Володимира Тимофійчука

Співробітники СБУ проводять обшук в офісі проєкту "Секретні матеріали" за адресою Куренівська, 18, у Києві.

Пряму трансляцію того, що відбувається, веде журналіст "Секретних матеріалів" Володимир Тимофійчук, повідомляє “Детектор медіа”.

Він заявив, що планує писати заяву про злочин, оскільки його не пускали на робоче місце.

На відео чутно, що журналісти запитують у співробітників СБУ, що саме вони шукають, у відповідь їм сказали: "Будь-які записуючі пристрої, камери, жучки".

Пізніше співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Євген Куксін нібито записував слова Прем'єр-міністра Олексія Гончарука під час наради, на якій прозвучали слова про "порожнє місце" в голові Президента України Володимира Зеленського.

Також співробітники СБУ показали судову ухвалу про дозвіл проведення обшуку на робочому місці журналіста Куксіна, надану Шевченківським районним судом.

Як повідомляє Громадське, дозвіл на обшук дав Шевченківський суд Києва в межах розслідування кримінальної справи за частиною 3 статті 359 ("Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації") Кримінального кодексу.

Слідчий СБУ заявив, що пропонує журналістові Євгену Куксіну, який фігурує в справі, добровільно видати технічні засоби, які використовуються для негласного отримання інформації.

Юристи 1+1 водночас відзначають грубі порушення закону під час обшуків, зокрема, застосування сили, перешкоджання роботи журналістів під час підготовки програми до ефіру, а також дії за межами ухвали, повідомляє ТСН

Раніше народний депутат України Олександр Дубинський повідомив у фейсбуці про проведення цього обшуку. Він заявив, що виїжджає в офіс телеканалу і запропонував журналістам та іншим депутатам приєднатися до нього.

Liked the article?
Help us be even more cool!