ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ обшукала квартири журналістів "Секретних матеріалів"

06.02.2020, 10:22
Фото – ТСН
Фото – ТСН

Правоохоронці провели 5 лютого обшуки у квартирах журналістів програми “Секретні матеріали” телеканалу “1+1”. Про це повідомив керівник департаменту журналістських проєктів Максим Шиленко, повідомляє ТСН.

За його словами, за домашніми адресами з обшуками прийшли до трьох журналістів – Дениса Данька, Євгена Куксіна та Олександра Низовцева, робочі місця яких обшукували згідно з ухвалою СБУ. 

“Двоє з журналістів дійсно працюють у департаменті журналістських розслідувань. Один не працює на 1+1 давно”, – розповів Шиленко. 

Зокрема, про обшуки у квартирі Данька повідомила його дружина. Жінка розповіла, що до квартири прийшло до десяти людей. 

Обшуки відбулись і у квартирі журналіста Євгена Куксіна, про що він повідомив УНІАН. Куксін розповів, що в ухвалі йдеться про те, що кримінальне провадження, яке дозволило обшук, було порушено на підставі публікації в ЗМІ про прослуховування Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Як розповів Максим Шиленко, на робочих місцях журналістів у редакції програми намагалися знайти спецзасоби, за допомогою яких нібито прослуховували Прем'єр-міністра. Працівники СБУ вилучили два комп'ютери – Данька і Куксіна. “Також намагалися вилучити монтажні комплекси, але ухвала цього не передбачає”, – сказав Шиленко. 

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого співробітники СБУ провели обшук в офісі проєкту "Секретні матеріали" за адресою Куренівська, 18, у Києві.

Група “1+1 медіа” повідомила, що СБУ проводить обшук у приміщенні редакції програми “Гроші”, та заявила, що це “є повним порушенням журналістської недоторканності та тиском на незалежні ЗМІ”.

5 лютого Голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що обшуки в одному з приміщень телеканалу “1+1” пов’язані з розслідуванням справи щодо незаконного прослуховування Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Він додав, що про жоден тиск на журналістів телеканалу “1+1” або утиски свободи слова в Україні в цій ситуації йдеться.

Liked the article?
Help us be even more cool!