ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Анна Калюжна йде з проєкту Bihus.Info

Анна Калюжна. Фото – Fb-сторінка Анни Калюжної

Журналістка, воєнна кореспондентка Анна Калюжна повідомила, що завершила працювати в проєкті розслідувань Bihus.Info, де пропрацювала чотири роки. Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

Вона нагадала, що два роки досліджувала енергетичне лобі, а ще два – працювала воєнною кореспонденткою та випустила 75 матеріалів про війну, які набрали близько 39 млн переглядів.

“Коли мій перший матеріал про злочини росіян з деокупованої Чернігівщини подивились 1 млн людей, я написала, що не хотіла б цього мільйона (як це і сказав Мстислав Чернов нещодавно). Я б і не хотіла. Але після спілкування з багатьма мудрими військовими, я прийняла час, в який живу”, – написала Анна.

Вона пояснила, що зараз їй комфортніше ближче до фронту, ніж у Києві. 

“І тут логічно переходжу до причин. Я вже писала тут раніше, що зараз мені знаходитись ближче до фронту комфортніше, ніж в Києві. Друге – мені давали багато свободи в редакції, але я відчуваю, що доросла до ще більшої свободи. Станом на зараз люди з минулого життя, які зараз у війську, переконали мене, що воєнкорське поприще не переживе втрату мене) Тож поки я шукаю спосіб, щоб в більшій гармонії з собою робити те, що я робила останні два роки”, – написала вона.

У коментарі ІМІ Анна Калюжна уточнила, що залишається в професії і продовжить бути воєнкоркою, але, де саме й у якій формі, вона ще сама не знає.

Нагадаємо, в інтерв'ю ІМІ у квітні 2023 року Анна Калюжна зазначила, що спілкування з військовими для неї є антистресом.

“Я не звертаюся (до психологів чи психотерапевтів. – Ред.), бо для мене антистрес – спілкування з нашими військовими. І хоча ситуація на фронті зараз дуже складна, але, коли ти спілкуєшся з людьми, які насправді в набагато гірших умовах, ніж ти, вони водночас розуміють, що мають продовжувати свою роботу. Я не вважаю, що маю право на ретрит, коли є люди, які не мають на нього права”, – пояснила Анна Калюжна.

Журналістка зауважила, що нині вона живе “не в найжахливіших умовах”, і додала:

“Найкращий ретрит – вигнання цієї погані з нашої землі й подальше покарання цих злочинців. Це те, що може мені принести нормальність стану”.

Liked the article?
Help us be even more cool!