ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам Дніпра для пересування громадським транспортом потрібно писати заяву до міськради

30.04.2020, 10:33
Фото – dnepr.info
Фото – dnepr.info

Дніпровська міська рада рекомендує журналістам для отримання спеціального квитка на пересування громадським транспортом звернутися до відповідального міськради із заявою.

Про це йдеться у відповіді Дніпровської міської ради від 29 квітня на звернення ІМІ щодо забезпечення безперешкодного пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за наявності журналістського посвідчення. 

Як повідомили в міськраді, представники засобів масової інформації не входять до переліку категорії осіб, яким дозволено з 27 березня проїзд за службовим посвідченням у громадському транспорті, що працює в спецрежимі.

"Для отримання спеціального квитка співробітникам критичної інфраструктури необхідно звернутися на ім'я голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської міської ради Лисенка Михайла Олександровича із заявою та надати відповідні документи щодо підтвердження необхідності отримання вищезазначеного квитка", – йдеться у відповіді міської ради.

Заяву слід подати через скриньку міськради або надіслати поштою за адресою: проспект Дмитра Яворницького, буд. 75, м. Дніпро, 49000.

Для оперативного розв'язання питання можна також зателефонувати до Департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради: 068 478 50 58.

Як повідомляв ІМІ, 7 квітня громадська організація "Інститут масової інформації" звернулася до органів державної влади та місцевого самоврядування із закликом забезпечити безперешкодне пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за пред’явленням журналістського посвідчення.

Виконком Херсонської міської ради підтримав пропозицію щодо можливості користуватися громадським транспортом представникам ЗМІ за наявності службового посвідчення.

10 квітня Ужгородська міська рада повідомила, що питання про безперешкодне пересування журналістів "буде передбачено відповідним розпорядженням керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації".

13 квітня Полтавська міська рада повідомила ІМІ, що журналісти Полтави мають право безперешкодного користування громадським транспортом за прескартами.

13 квітня Краматорська міська рада (Донецька область) повідомила ІМІ, що журналісти міста можуть отримати спецквитки для пересування громадським транспортом.

17 квітня Миколаївська міська рада повідомила ІМІ, що працівники, які, зокрема, належать до галузі зв'язку та комунікацій можуть отримати перепустки для перевезення громадським транспортом.

24 квітня Львівська міська рада повідомила ІМІ, що журналісти Львова на час карантину можуть пересуватися громадським транспортом міста за наявності журналістського посвідчення.

27 квітня Луцька міська рада повідомила ІМІ, що рекомендує редакціям укласти договір з перевізником щодо пересування журналістів транспортними засобами чи користуватися послугами таксі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!