ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Полтави можуть їздити громадським транспортом за прескартами – відповідь міськради на звернення ІМІ

13.04.2020, 11:30
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Журналісти Полтави мають право безперешкодного користування громадським транспортом за прескартами. 

Про це йдеться у відповіді Полтавської міської ради (ПМР) від 13 квітня на звернення ІМІ щодо забезпечення безперешкодного пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за наявності журналістського посвідчення.

Як зазначив начальник відділу – керівник пресслужби міськради Віталій Улибін, питання про організацію таких перевезень пресслужба порушила ще 11 березня.

"Відтак, згідно з рішенням виконавчого комітету ПМР, журналісти міста Полтава мають право безперешкодного користування громадським транспортом за прескартами", – повідомив Улибін. 

Водночас головні редактори / директори / засновники редакцій, видань можуть скористатись онлайн-ресурсом "Я-сервіс", розробленим у місті для видавання перепусток-дозволів, щоб сформувати окремі перепустки для технічних працівників редакцій, які не мають журналістського посвідчення, йдеться у відповіді.

Як повідомляв ІМІ, 7 квітня громадська організація "Інститут масової інформації" звернулася до органів державної влади та місцевого самоврядування із закликом забезпечити безперешкодне пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за пред’явленням журналістського посвідчення.

Виконком Херсонської міської ради підтримав пропозицію щодо можливості користуватися громадським транспортом представникам ЗМІ за наявності службового посвідчення.

Liked the article?
Help us be even more cool!