ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ужгородська міськрада обіцяє розпорядження про безперешкодне пересування журналістів

14.04.2020, 14:41
Фото – rada-uzhgorod.gov.ua
Фото – rada-uzhgorod.gov.ua

Ужгородська міська рада повідомила, що питання про безперешкоджне пересування журналістів "буде передбачено відповідним розпорядженням керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації".

Про це йдеться у відповіді Ужгородської міськради від 10 квітня на звернення ІМІ щодо забезпечення безперешкодного пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за наявності журналістського посвідчення.

Водночас, повідомили в міськраді, територіальній спеціалізованій службі охорони публічного (громадського) порядку, групі безпосереднього реагування та управління міського штабу із ліквідації надзвичайної ситуації наголошено на необхідності не перешкоджати пересуванню журналістів, знімальних груп тощо. 

Як повідомляв ІМІ, 7 квітня громадська організація "Інститут масової інформації" звернулася до органів державної влади та місцевого самоврядування із закликом забезпечити безперешкодне пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за пред’явленням журналістського посвідчення.

Виконком Херсонської міської ради підтримав пропозицію щодо можливості користуватися громадським транспортом представникам ЗМІ за наявності службового посвідчення.

13 квітня Полтавська міська рада повідомила ІМІ, що журналісти Полтави мають право безперешкодного користування громадським транспортом за прескартами.

Liked the article?
Help us be even more cool!