ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС висунув план кібероборони на тлі зростання занепокоєнь щодо Росії

10.11.2022, 16:27
Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

Єврокомісія запропонувала два плани протидії погіршенню безпекової ситуації, спричиненому російським вторгненням в Україну. Ці плани передбачають зміцнення кібероборони та надання збройним силам можливості швидше та зручніше пересуватися між кордонами.

Про це повідомляє Reuters.

Виконавчий орган ЄС заявив, що російські кібератаки на країни-члени та їхніх партнерів стали "сигналом до пробудження". ЄС має докласти більше зусиль, щоб захистити своїх громадян і збройні сили, а також посилити співпрацю з НАТО, зазначила Єврокомісія.

"Війна знов підступила до наших кордонів, і російська агресія проти України підважує мир і засновану на правилах систему міжнародних відносин у всьому світі", – сказав верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики Жозеп Боррель під час пресконференції, на якій були анонсовані ці плани.

"Ці події мають наслідки для нас, і ми маємо пристосовувати нашу оборонну політику до цього нового середовища", – додав Боррель.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив про зростання небезпеки в кіберпросторі, нагадавши про нещодавні атаки на супутники, критично важливу інфраструктуру та урядові департаменти, зокрема в межах війни Росії проти України.

Політика, запропонована Єврокомісією, передбачає нарощування потенціалу ЄС у сфері кібероборони, посилення координації і співпраці між військовою і цивільною кіберспільнотами.

Ця ініціатива входить до низки запропонованих Єврокомісією заходів з посилення кібербезпеки ЄС на тлі хвилі кібератак на уряди й підприємства в усьому світі.

Минулого тижня Європейське агентство з питань мережевої та інформаційної безпеки (ENISA) заявило, що цього року (станом до червня) ЄС зазнавав частіших і більш руйнівних кібератак внаслідок вторгнення в Україну.

Єврокомісія також запропонувала окремий План військової мобільності, метою якого є посприяти зручнішому пересуванню особового складу й обладнання між країнами ЄС, розбудові "більш захищеної системи інфраструктурних об’єктів і кращої мережі зв’язків між ними" та посиленню співпраці з НАТО.

"Щоб військові підрозділи були дійсно ефективними на полі бою, вони мають швидко пересуватися. Їхній рух не має гальмувати бюрократія чи нестача пристосованої до таких завдань інфраструктури", – зазначила віцепрезидентка Єврокомісії Марґрете Вестаґер.

Як повідомляв ІМІ, РФ щодня вчиняє понад 10 кібератак на стратегічні об'єкти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!