ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії видання “Медуза” визнали іноземним агентом

23.04.2021, 15:40
Фото – Медуза
Фото – Медуза

Міністерство юстиції Росії занесло інтернет-видання “Медуза” до реєстру іноземних ЗМІ, які “виконують функції іноземних агентів”. Про це повідомляється на сайті видання.

До реєстру “іноземних агентів” внесли компанію SIA “Medusa Project”, зареєстровану в Латвії. 

У повідомленні на сайті міністерства сказано, що таке рішення ухвалено “на виконання вимог чинного законодавства Російської Федерації”.

Редакція “Медузи” заявила, що оскаржуватиме рішення про внесення видання до списку “іноземних агентів”.

Як повідомляв ІМІ, у квітні керівництво Радіо Свобода та телеканалу “Настоящее время” запропонувало частині штатних співробітників московського бюро виїхати з Росії до України та Чехії. Саме багатомільйонні штрафи Роскомнагляду змусили редакцію Радіо Свобода почати планувати евакуацію своїх працівників у Росії.

Раніше Роскомнагляд наклав на Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода штрафні санкції на суму приблизно 1 мільйон доларів, налічивши в роботі медіакорпорації 390 порушень закону про “іноземних агентів”. 

Із 30 жовтня 2020 року Російське агентство з питань засобів масової інформації та телекомунікацій (Роскомнагляд) наказало іноземним медіаорганізаціям, визначеним як “іноземні агенти”, позначати кожну статтю новин, публікації в соціальних мережах та аудіовізуальний вміст попередженням, що контент створений іноземним ЗМІ, яке “виконує функції іноземного агента”.

5 грудня 2017 року міністерство юстиції Росії оголосило іноземними агентами дев’ять американських ЗМІ, зокрема “Голос Америки”, Радіо Свобода, а також Крим.Реалії (проєкт української служби Радіо Свобода).

До списку потрапили проєкти російської служби Радіо Свобода “Фактографія” і “Сибирь.Реалии”, телеканал “Настоящее время”, Татарсько-башкирська служба Радіо Свобода, медіапроєкти “Idel.Реалии” та “Кавказ.Реалии”.

Liked the article?
Help us be even more cool!