ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія оголосила Крим.Реалії "іноземним агентом"

05.12.2017, 11:08
Фото - Крим.Реалії

Міністерство юстиції Росії оголосило іноземними агентами дев'ять американських ЗМІ, в тому числі “Голос Америки”, Радіо Свобода, а також Крим.Реалії (проект української служби Радіо Свобода). Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Мін'юст Росії.

“5 грудня відповідно до Закону Російської Федерації “Про засоби масової інформації”, рішеннями Мін'юсту Росії іноземними засобами масової інформації, які виконують функції іноземного агента, визнані: “Голос Америки”, Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (РСЕ/РС), телеканал “Настоящее время”, Татаро-башкирська служба Радіо Свобода (AzatliqRadiosi), Сибирь.Реалии, Idel.Реалии, “Фактограф”, Кавказ.Реалии, Крым.Реалии”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада Галерея кореспондентів радіо і телебачення, що здійснює нагляд за доступом ЗМІ в Конгрес США, повідомила RT про позбавлення акредитації при законодавчому органі США.

15 листопада російська Держдума схвалила поправки до закону “Про засоби масової інформації”, згідно з якими окремі медіа можуть бути визнані іноземними агентами Міністерством юстиції Росії.

25 листопада президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє прирівнювати до іноземних агентів зарубіжні ЗМІ.

Міністерство юстиції Росії надіслало кільком проектам Радіо Свобода повідомлення про можливі обмеження в їхній роботі, не уточнивши, якими саме вони можуть бути. Попередження також отримали “Голос Америки”, CNN і німецький міжнародний мовник Deutsche Welle.

Телеканал мережі RT, що працює у США, як і російське державне агентство новин “Спутнік”, були названі у звіті американських спецслужб як активні учасники кампанії втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року.

13 листопада російський телеканал мовлення за кордон RT, фінансований російською владою, зареєструвався у США як іноземний агент. Цей телеканал є не єдиним закордонним ЗМІ у списку на реєстрацію іноземним агентом на вимогу Міністерства юстиції США. Йдеться про щонайменше 6 інших організацій, зокрема Канадську мовну корпорацію, японську NHK, China Daily та інші.

У Москві заявили про “тиск” на російські ЗМІ у США і пообіцяли “симетричну відповідь”.

29 листопада в Держдуму Росії був внесений законопроект, що передбачає штраф до 5 мільйонів рублів за порушення порядку діяльності ЗМІ – “іноземного агента”.

Liked the article?
Help us be even more cool!