ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську затримали журналіста Радіо Свобода Олега Груздиловича

24.12.2021, 10:22
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

У Мінську 23 грудня заарештували журналіста білоруської служби Радіо Свобода Олега Груздиловича, повідомляє видання.

Журналіста забрали з дому. Його затримали люди в масках.

Груздилович є підозрюваним у кримінальній справі про організацію та підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них (стаття 342 КК). Ця стаття передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Дружина журналіста Мар’яна Груздилолвич розповіла, що увечері їй зателефонував слідчий Коласов і повідомив, що Олег знаходиться у СІЗО. Він повідомив, що Олега судять за організацію масових заворушень, йому замінили запобіжний захід на арешт. 24 грудня Мар'яна планує зустрітися з адвокатом і дати передачу. 

Як повідомляв ІМІ, 16 липня 2021 року в Мінську затримали на 10 діб журналістів білоруської служби Радіо Свобода – Олега Груздиловича, Інну Студзинську та Олеся Дащинського. У їхніх квартирах провели обшуки. У 2020 році цих журналістів позбавили акредитації МЗС. 

16 липня 2021 року в Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку.

Правозахисні організації Білорусі визнали політв’язнями затриманих журналістів Радіо Свобода Олега Груздиловича, Інну Ставинську та Олеся Дащинського.

23 грудня Міністерство внутрішніх справ Білорусі визнало “екстремістським формуванням” інтернет-ресурси білоруської служби Радіо Свобода.

3 грудня Центральний районний суд Мінська визнав “екстремістськими матеріалами” інформаційну продукцію телеграм-каналу “Радіо Свобода – Білорусь”, його аналоги в соціальних мережах та на відеохостингу YouTube.

Зараз режим Лукашенка переслідує журналіста білоруської служби РС Андрія Кузнечика, якого 25 листопада в Мінську затримали силовики.

26 листопада суд у Мінську заарештував на 10 діб фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

6 грудня рідні фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика повідомили, що його не звільнили після адміністративного арешту, що тривав 10 днів.

14 грудня в Білорусі фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосика засудили до 15 років колонії посиленого режиму. 

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай закликав владу Білорусі негайно звільнити Андрія Кузнечика.

Liked the article?
Help us be even more cool!