ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську затримали фрілансера Радіо Свобода

26.11.2021, 11:11
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську 25 листопада затримали фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика. Про це повідомляється на сайті видання.

За словами дружини журналіста Алесі Рак, близько 17:00 він поїхав на велосипеді гуляти, а вона залишилася вдома з двома дітьми. Незабаром Андрій повернувся з чотирма людьми в цивільному.

“Один, який, напевно, був головним, представився Іваном. Хто вони та звідки, не повідомили. Мені наказали піти в іншу кімнату і доглядати за дітьми, не заважати. Обшук був досить “інтелігентним”: мої речі та речі дітей не чіпали. В Андрія забрали всю техніку і телефон, мій мобільний телефон і планшет, гроші. Андрію наказали одягнутись і піти з ними. З речей нічого не дозволили брати із собою, крім запасних штанів. Сказали, що заберуть його ненадовго, на кілька днів”, – розповіла дружина.

Вона тільки підписала папір з переліком конфіскованих речей. Дружина не знає, на якій підставі затримали її чоловіка.

Сім'я Кузнечика проживає в Мінську, виховує двох маленьких дітей. За освітою Андрій філолог, затятий велосипедист.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня 2020 року в Мінську (Білорусь) після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосіка за звинуваченням в організації масових заворушень. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Лосік оголошував голодування на знак протесту проти нових звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!