ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську силовики виламали двері в офісі Радіо Свобода, затримано журналістів (відео)

16.07.2021, 15:21
Фото – Tut.by
Фото – Tut.by

У Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку 16 липня силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку. 

Про це повідомляють незалежні телеграм-канали, а також колишній співробітник Радіо Свобода, громадський діяч Франак Вячорка, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше білоруська служба Радіо Свобода повідомила, що 16 липня обшук відбувався у квартирі їхнього журналіста Валентина Жданка. Затримано після обшуку колишню журналістку Радіо Свобода Інну Студзінську, у якої в жовтні 2020 року анулювали акредитацію на роботу в Білорусі.

Обшуки в правозахисних, інших неурядових організаціях та журналістів тривають у Білорусі вже третій день поспіль.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня у Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів, які співпрацюють з телеканалом “Белсат”. 

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

Liked the article?
Help us be even more cool!