ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода закликає звільнити фрілансера білоруської служби Кузнечика

20.12.2021, 12:22
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай висловив глибоку стурбованість щодо стану здоров’я та безпеки фрілансера Білоруської служби Андрія Кузнечика і закликав владу негайно звільнити його, повідомляє Радіо Свобода.

Журналіста 27 листопада затримали агенти білоруських служб безпеки. Він досі залишається під вартою попри завершення двох призначених йому поспіль 10-денних арештів.

“Андрій Кузнечик відсидів ці арешти. Наскільки нам відомо, білоруська влада продовжує утримувати його, по суті, як заручника. Андрію має бути дозволено негайно повернутися до його родини. Журналістика не злочин”, – заявив Флай.

Кореспонденти та оператори RFE / RL протягом кількох років перебувають у Білорусі під тиском посадовців з оточення авторитарного лідера Олександра Лукашенка.

Проурядові телеграм-канали повідомили, що 26 листопада Заводський районний суд Мінська визнав Андрія винним у “дрібному хуліганстві” та засудив його до 10 діб увʼязнення. Після закінчення цього терміну журналіста було засуджено ще до 10 діб арешту за тією ж статтею.

Кузнечик себе винним у хуліганстві не визнав.

Як повідомляв ІМІ, 25 листопада в Мінську силовики затримали Андрія Кузнечика під час велосипедної прогулянки. У нього вдома провели обшук, забрали всю техніку і телефон, мобільний телефон і планшет дружини, а також гроші.

26 листопада суд у Мінську заарештував на 10 діб фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

3 грудня Центральний районний суд Мінська визнав “екстремістськими матеріалами” інформаційну продукцію телеграм-каналу “Радіо Свобода – Білорусь”, його аналоги в соціальних мережах та на відеохостингу YouTube.

6 грудня рідні фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика повідомили, що його не звільнили після адміністративного арешту, що тривав 10 днів.

14 грудня в Білорусі фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосика засудили до 15 років колонії посиленого режиму. 

Liked the article?
Help us be even more cool!