ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі соцмережі Радіо Свобода визнали "екстремістськими матеріалами"

03.12.2021, 15:18
Обшук у Мінську 16 липня в редакції білоруської служби Радіо Свобода. Фото – Tut.by
Обшук у Мінську 16 липня в редакції білоруської служби Радіо Свобода. Фото – Tut.by

Центральний районний суд Мінська визнав “екстремістськими матеріалами” інформаційну продукцію телеграм-каналу “Радіо Свобода – Білорусь”, його аналоги в соціальних мережах та на відеохостингу YouTube. 

Про це 3 грудня повідомив телеграм-канал Головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією білоруського МВС, передає Радіо Свобода.

Наразі за ґратами перебувають двоє журналістів Радіо Свобода – Ігор Лосик та Андрій Кузнечик. Журналісти Олег Груздзилович, Олесь Дащинський та Інна Студзинська перебувають під слідством. Офіс Радіо Свобода в Мінську опечатали силовики.

Торік МЗС Білорусі позбавило акредитації всіх журналістів Радіо Свобода, а також десятки інших представників іноземних ЗМІ.

У Білорусі екстремістськими визнано понад 300 каналів і спільнот: від локальних чатів до каналів із сотнями тисяч передплатників. Сім з десяти найпопулярніших білоруських телеграм-каналів вважаються екстремістськими.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада суд у Мінську заарештував на 10 діб фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика. Його звинуватили в “дрібному хуліганстві”.

25 листопада в Мінську силовики затримали фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика під час велосипедної прогулянки. У нього вдома провели обшук, забрали всю техніку і телефон, мобільний телефон і планшет дружини, а також гроші.

25 червня 2020 року в Мінську (Білорусь) після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосика за звинуваченням в організації масових заворушень. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Лосик оголошував голодування на знак протесту проти нових звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!