ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі на 10 діб затримали двох журналістів Радіо Свобода

20.07.2021, 17:43
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську (Білорусь) затримали на 10 діб журналістів білоруської служби Радіо Свобода – Олега Грузділовича та Олеся Дащинського.

Про це рідним журналістів повідомив співробітник Мінського ізолятора на Окрестіна, повідомляє Білоруський партизан.

Минулого року цих журналістів позбавили акредитації МЗС.

Інформації про третю затриману кореспондентку Радіо Свободи Інну Студзінську немає.

Справу веде управління Слідчого комітету Мінська. Як пише видання, адвокатів, як і раніше, ніхто нікуди не викликав і нічого їм не повідомляв, хоча вони надіслали повідомлення про захист.

Журналістів Олега Грузділовича, Інну Студзінську, Олеся Дащинського, які багато років працювали на Радіо Свобода, затримали 16 липня. У їхніх квартирах провели обшуки. Родичам і колегам досі невідомо, в чому звинувачуються журналісти.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня в Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку.

16 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів, які співпрацюють з телеканалом “Белсат”. 

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

18 липня БАЖ повідомила, що в Білорусі за 10 днів у редакціях ЗМІ та в їхніх співробітників проведено понад 60 обшуків.

Liked the article?
Help us be even more cool!