ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держспецзв’язку розповіли, як налаштувати домашню мережу Wi-Fi, щоб вона була безпечною

26.10.2022, 14:24
Фото – blogdumoderateur.com
Фото – blogdumoderateur.com

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України надала рекомендації, як правильно налаштувати домашню мережу Wi-Fi.

Щоб запобігти сторонньому втручанню, треба:

– Обирати роутер з найновішим протоколом безпеки WPA3. Надійні також маршрутизатори з WPA2. Перед купівлею перевірте, чи не було інформації про виявлені вразливості в програмному забезпеченні роутера.

– Встановити надійний логін та пароль для доступу в мережу, а також для доступу до панелі керування роутером замість тих, що надає виробник. Це потрібно зробити до під'єднання роутера до інтернету.

– Вимкнути функцію WPS (Wi-Fi protected setup).

– Приховати трансляцію імені мережі (Hidden SSID).

– Налаштувати окрему гостьову мережу Wi-Fi для тимчасових користувачів, якщо маршрутизатор підтримує таку функцію. Так гості зможуть під'єднуватися до мережі, проте не знатимуть основного пароля і не зможуть отримати доступ до особистих даних.

– Тримати ввімкненим брандмауер, якщо він вбудований у маршрутизатор.

– Вчасно оновлювати програмне забезпечення для роутера (якщо є можливість, налаштувати автоматичні оновлення). Важливо стежити за новинами щодо оновлень на офіційному сайті виробника.

– Вчасно змінювати роутер, якщо модель застаріла. Зазвичай виробники на своїх сайтах публікують переліки застарілих моделей, які не підтримують оновлення безпеки.

– Обмежити потужність сигналу роутера, щоб він був доступний лише в помешканні власника.

Як повідомляв ІМІ, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України надала поради щодо зберігання особливо важливих документів.

Liked the article?
Help us be even more cool!