ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держспецзв’язку порадили, як зашифрувати документи

19.10.2022, 15:07
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України надала поради щодо зберігання особливо важливих документів, пише "Детектор медіа".

Для додаткового захисту можна змінити налаштування Windows, скористатися окремою програмою для шифрування або вдатися до інших методів. Держспецзв’язку пропонує на вибір:

1. Найпростіший спосіб додатково захистити важливі файли від сторонніх – встановити пароль. Така можливість є для будь-яких документів Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)

На комп’ютерах з операційною системою Windows шлях такий: Файл > Відомості > Захист документа > Шифрування паролем. Після цього потрібно ввести пароль, а потім ще раз його підтвердити. У будь-який час цей пароль можна буде легко зняти. Для цього відкрийте документ, натисніть Файл > Відомості > Захист документа. Після чого треба очистити вікно з паролем.

Важливо запам’ятати пароль. Якщо ви наступного разу його не згадаєте, відновити документ може бути складно – лише із застосуванням спеціальних програм.

2. У Windows є вбудований інструмент шифрування окремих файлів та папок – EFS. Він може стати в пригоді, якщо до вашого комп’ютера мають доступ кілька осіб.

• Кликніть правою кнопкою мишки на потрібний документ або папку та натисніть "Властивості".

• У категорії "Загальні" натисніть кнопку "Додатково".

• Натисніть "пташку" біля пункту "Шифрувати вміст для захисту даних". Натисніть "Ок", а потім "Застосувати" (якщо в папці зберігаються кілька документів, система запитає, шифрувати їх усі чи лише певний файл, оберіть потрібний варіант).

3. Ще один спосіб захистити файли – додати їх у зашифрований архів з паролем.

4. Також можна скористатися спеціальними програмами для шифрування файлів (наприклад, VeraCrypt).

5. Як варіант можна також перенести важливі файли на спеціальну захищену флешку.

Як повідомляв ІМІ, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підготувала рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатися на звʼязку.

Liked the article?
Help us be even more cool!