ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter погодився дотримуватися жорстких законів ЄС про дезінформацію

26.06.2023, 11:42
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Twitter погодився дотримуватися жорстких нових законів ЄС про фейки, російську пропаганду й інтернет-злочинність, повідомляє The Guardian.

Компанія погодилася на це після того, як посадовці з Єврокомісії завітали до штаб-квартири соцмережі, щоб випробувати її спроможність законно працювати в Європі.

Це сталося за кілька тижнів після того, як власник Twitter Ілон Маск відмовився дотримуватися добровільного кодексу ЄС про боротьбу з дезінформацією.

Посадовців ЄС пустили 22 червня в офіс компанії для проведення перевірки контролю соцмережі за російською пропагандою, фейками та злочинною діяльністю, зокрема сексуальною експлуатацією дітей.

Тьєррі Бретон, єврокомісар, що наглядає за втіленням нового акта про цифрові послуги, похвалив компанію за те, що та добровільно погодилася на перевірку.

Він нагадав усім компаніям-соцмережам, що ЄС діятиме швидко й рішуче, щоб забезпечити дотримання нових законів, які набувають чинності в серпні.

“У питаннях інтернет-злочинності півкроків бути не може. Великі онлайн-платформи мають запровадити необхідні внутрішні механізми й ресурси, щоб бути готовими до нових європейських законів”, – сказав він.

Нові закони набудуть чинності 25 серпня, але в ЄС побоювалися, що Twitter не стане їх дотримуватися: один з комісарів нещодавно попередив компанію, що операцій у стилі “дикий захід” ніхто не толеруватиме.

Перевірка охоплювала, зокрема, питання алгоритмізованих рекомендацій і механізмів боротьби з незаконним контентом на кшталт сексуальної експлуатації дітей у мережі, а також підхід Twitter до дезінформації.

Під час свого дводенного візиту до Кремнієвої долини Бретон заявив, що Twitter іще далеко до готовності. “У Twitter ставляться до вправи серйозно й уже визначили ключові напрями, на яких треба зосередити увагу, щоб дотримуватись АЦП. В них є два місяці до того, як запрацюють нові регулювання ЄС, і попереду ще багато роботи, спрямованої на запровадження необхідних систем та забезпечення їхнього ефективного й швидкого функціонування. Я повідомив Ілону Маску й Лінді Яккаріно [гендиректорці Twitter], що компанія має дуже сумлінно поставитися до протидії незаконному контенту в Європейському Союзі. Боротьба з дезінформацією, зокрема проросійською пропагандою, також буде одним з напрямів роботи, адже ми наближаємося до сезону виборів у Європі”, – сказав Бретон.

44 компанії, зокрема Google і Facebook, є сторонами кодексу поведінки, запровадженого ЄС, щоб допомогти соцмережам підготуватися до нових законів.

ЄС попередив Маска, що в разі недотримання на того чекає тотальне блокування в Європі або штраф на суму до 6% глобального прибутку компанії.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці травня єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон повідомив, що Twitter вийшов з добровільного Кодексу практики ЄС щодо дезінформації. Соцмережу можуть заборонити в Європі, якщо вона не дотримуватиметься нового європейського закону про цифрові послуги, який набуде чинності в ЄС наприкінці серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!