ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два медіа запустили на своїх сайтах сторінки для подачі скарг на публікації

17.10.2024, 18:23
Мая Голуб

Редакції центрів журналістських розслідувань “Сила правди” (Луцьк) та Nikcenter (Миколаїв) запустили у вересні на своїх сайтах сторінки “Поскаржитися на публікацію”.

Про це повідомляється на сайті Комісії з журналістської етики (КЖЕ).

Тепер аудиторія може подати скарги як до редакцій, так і до КЖЕ.

Директор центру журналістських розслідувань “Сила правди” Юрій Горбач розповів у коментарі представниці Інституту масової інформації у Волинській області Маї Голуб, що таку ініціативу їм запропонувала КЖЕ, а у редакції її підтримали.

“Для нас важливо, щоб читачі й глядачі отримували від нас якісну, повну і достовірну інформацію. Наші матеріали також готують люди, які, як і будь-хто інший, у своїй роботі може помилятися. Щоб цих помилок не було, або їх було менше, нам потрібно тримати цей зв'язок з читачами й глядачами. Ми сподіваємося, що ця кнопка стане такою ланкою зв'язку і сподіваємось, що це піде на користь нам і аудиторії. Тому вирішили зробити такий крок. Була пропозиція від Комісії з журналістської етики і ми погодилися”, – розповів він.

Горбач назвав це нововведення новим сучасним способом співпраці з читачами й глядачами. Він порекомендував аудиторії видання у разі виявлення помилки спочатку звертатися до редакції медіа.

“Ми зобовязуємося розглянути це звернення впродовж 14 днів і надати відповідь: або ствердну, що “так це наша помилка, ми змінимо публікацію, або доповнимо іі”, або можемо відмовити, якщо це недоречна скарга і немає змісту та не спростовує те, що було у матеріалі”, – пояснив він. 

Він додав, якщо ж людина не погодиться відповіддю редакції, то має можливість поскаржитися до КЖЕ.

Головний редактор Nikcenter Олег Оганов у коментарі КЖЕ зазначив, що можливість поскаржитись на ту чи іншу публікацію є свідченням того, що редакція працює відповідно до норм журналістської етики.

“Це дуже важливий індикатор прозорості українських медіа — публікувати не тільки реєстраційні дані, а й надавати читачам можливість зворотного зв’язку, який може бути й негативним”, – зауважив він.

Поскаржитися в редакції можна тут – “Сила правди” та тут – Nikcenter.

Liked the article?
Help us be even more cool!