ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta розпочала звільнення співробітників у WhatsApp, Instagram та Reality Labs

Компанія Meta почала звільняти співробітників у різних відділах, зокрема WhatsApp, Instagram і Reality Labs, повідомляє Суспільне з посиланням на видання The Verge.

Видання називає ці скорочення невеликими і такими, що збігаються з реорганізацією окремих команд. Деякі співробітники Meta почали публікувати повідомлення про те, що їх звільнили.

Речник компанії Дейв Арнольд пояснив, що зміни мають “забезпечити відповідність ресурсів довгостроковим стратегічним цілям і стратегії розташування”.

Нові звільнення проходять після серії скорочень робочих місць у підрозділі Reality Labs на початку цього року. Вперше Meta звільнила 11 тис. співробітників у 2022 році через зростання компанії після пандемії COVID-19. Потім вона оголосила про скорочення ще 10 тис. людей у рамках “року ефективності”, оголошеного генеральним директором Марком Цукербергом у 2023 році.

Водночас у Financial Times зазначають, що Meta звільнила близько двох десятків співробітників у Лос-Анджелесі за те, що вони використали гроші, отримані на харчування, для купівлі побутових товарів, зокрема келихів для вина та прального порошку.

Людей звільнили минулого тижня, за кілька днів до того, як 15 жовтня компанія почала реструктуризацію деяких команд у WhatsApp, Instagram і Reality Labs.

Як і більшість великих технологічних компаній, Meta пропонує безкоштовне харчування співробітникам, які працюють у штаб-квартирі в Кремнієвій долині, як пільгу. Співробітникам менших офісів, де немає кафетерію, пропонують кредити Uber Eats або Grubhub, наприклад, для доставки їжі в офіс.

Співробітники отримують добові у розмірі $20 на сніданок, $25 на обід і $25 на вечерю.

За словами джерела видання, звільнені зловживали системою продовольчих кредитів протягом тривалого періоду. Деякі об'єднували свої гроші разом, в той час, як інші отримували їжу додому, хоча кредити призначалися для офісу.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Meta провела останній із трьох етапів скорочення співробітників. Загалом скорочення стосувалися переважно неінженерних посад, зміцнюючи позиції тих, хто працює над написанням кодів у Meta.

Liked the article?
Help us be even more cool!